Saturday, April 4, 2009

if eggs are old

IMG_4997

do they smell bad then? (i just know one way to check if eggs are too old, which is to see if they float in a bowl of water. are there any other ways?)

4 comments:

Anonymous said...

irrrk!
är det inte bättre att bara slänga dom, eller måla påskägg, bygga eggstraordinära pyramider av dom?
du kan ju faktiskt bli riktigt sjuk av gamla ägg, isch!
s

sarapirat said...

snuskigt värre. men dom var inte gamla ju! tur det. det verkar som att du vet hur gamla ägg luktar. det vet inte jag. det är därför jag frågar!
eller så var dom gamla, men dom luktar som vanligt. i det fallet har jag nog smittat ett par människor med salmonella vid det här laget...

Anonymous said...

Rotte eieren stinken enorm naar zwavel. De data op verpakkingen staan er vaak alleen op om de fabrikant een armslag te geven. Volg je intuitie. Ik ga slapen ik ben erg moe. Ook sinds de zomer-tijd. Voor jou mooie dromen met dikke kussen els

Jenny said...

Hej!
i vår gamla hemkunskapsbok, du vet den där blå, finns det två fina bilder på ägg i en stekpanna. Det färska ägget har en upphöjd vita som gulan vilar på och lite rinnig vita under. Det gamla ägget har bara en stor, platt rinnig vita. Det tipset brukar jag använda mig av, jag har inte blivit sjuk hittills, det är bra med husmorstips, eller gamla hemkunskapstips så att man inte slänger ägg som inte är gamla. Återuppliva gamla minnen och ta en titt i hemkunskapsboken. Tack för vykortet! Varma kramar till dig!