Monday, March 2, 2009

piping


it is a great idea to have colorful pipes. it makes me think of 'centre pompidou'. i feel like going to paris...

6 comments:

Yaelian said...

Sara, jag skrev inte recept på havregrädde,som jag använde i mina muffins. I Finland och i Sverige också finns det vegetabilisk matlagningsgrädde från Oatly, eller GoGreen, gjord på havre.Men här har jag inte hittat någonting liknande.Så jag gör så här: jag lägger 2 dl havregryn (Quaker)i 4 dl vatten ca. 4-5 timmar.Sedan blandar jag det i blender, tills det blir jämt och fint.Och efter det silar jag det, så att det är som vätska. Blandar i blendern igen med 1-2 matsked olja.Sen kokar jag det ännu några minuter till det tjockar till.Det här är mitt "havregrädde" och passar utmärkt till bakning, matlagning, och använder det också i glass tillsammans med kokosmjölk eller med cashewmjölk; glassen blir jätte gräddig och man skulle aldrig tro att det inte intehåller mjölkprodukter.

Fru A said...

jag med. centre pompidou har jag dessutom aldrig sett, det var stängt för renovering hela tiden jag bodde i Paris. vi kanske borde ses i Paris?

sarapirat said...

yaelian, det låter super! tusen tack...gör du även havremjölk?

fru a,
ja, det är en god idé!

Yaelian said...

Nej, havremjölk har jag inte lagat och det får man ju från supermarket.Jag använder mest sojamjölk (har sojamjölkmaskin)och cashewmjölk.

sarapirat said...

yaelian, förvisso, men det är så dyrt. och jag har hört att det är enkelt. första stegen till grädden, typ. havregryn i vattenbad, blanda i blender, sila.
sojamjölkmaskin, wow, vad innebär det?

Yaelian said...

Jag har en maskin som man kan se här