Sunday, January 12, 2014

olive harvest

_MG_2961_MG_2964

my friends batch of black olives. black olives with orange peel and rosemary is my favorite.

7 comments:

Jael said...

Har också varit och plockat oliver när jag bodde i norra Israel. Och svarta oliver med apelsin har jag just här hemma!(färdigt köpta nog...)

Anonymous said...

looks and sounds delicious!!

annika said...

Åh va gott!

till-vidas-ara said...

åh som jag ville plocka dessa! och äta all den goda mat du så ofta visar. känns som om jag skulle älska att resa runt med dig. fast nu är du väl här?!? tyvärr inte uppe hos mig då (ler) men jag hoppas du har det finare än fint. oj vad sugen jag blev på oliver...leta skafferiet men jag tror inte..tror det blir en tunnbrödmacka med ägg och kaviar istället visst..***

Många kramar om , Lycke

querido diário said...

never tried them that way,it sounds yummy :)

Miss Upsey Daisy said...

Har aldrig ätit färska oliver. Är det stor skillnad?

sarapirat said...

jael, mmmm gott!

petra, it is!

annika, mums!

lycke, det vore himla roligt att resa tillsammans. eller laga en middag ihop. kommer imorgon, längtar, men långt från dig... tunnbröd är så gott, med mycket smör! kramar

sara, yep it is!

miss ud, färska från trädet är dom stenhårda och måste läggas in eller saltas. dom här har legat i salt (utan vätska) i någon vecka eller så, sen kan dom ätas. jättegoda!