Thursday, August 19, 2010

s♥TV=not true

_MG_3267-pola_MG_3265-pola

i started the day with reading the news on the net. how incredibly depressive it is. i always wonder how to balance it out. i want to know what is going on, to a certain degree. at the same time, news is not exactly a balanced medium which give you the full picture. and what do we do with all these facts? do we actually need to know what is going on? does it change much? i feel it mostly creates lots of fears and a general distrust against the world. and that for sure doesn’t do anyone good. this is also the reason i got rid of my TV many years ago. haven’t regretted that since. so, i think i told you that before, but i recommend a life without TV. and about reading and digesting the news, i would be happy to hear your take on it.

10 comments:

Yaelian said...

Du har nog rätt med det där.Men jag är ändå en någonslags news junkie,måste veta vad som händer .Jag har annors ingen tv,mitt dator är som en tv för mig;jag kan även se finsk tv gratis på på internet!

Jenny said...

Jag tittar på utvalda slapp-serier på tv, undviker slentiantittande och jag undviker verkligen nyheterna. Jag blir bara så deprimerad, vissa nyheter kan förstöra min sinnesstämning flera veckor. Det är inte värt det. Jag tycker att det är bättre att jag är ouppdaterad men glad och sprider positiv energi till människor i min närhet än uppdaterad och deprimerad. Det är verkligen ett medvetet val jag har gjort, men ibland kan jag uppleva det som ett litet problem att jag inte vet vad som händer i världen, när jag har världen i mitt klassrum.

Elisabeth said...

Jag kommer inte ihåg när jag såg på tv sist. Det finns ingen tid över för det. Ibland tänker jag att jag kanske missar något? Förstår ingenting när folk diskuterar tv-program. Nyheterna finns ju i tidningen, så jag sätter hela min tillit till de som gör ett litet urval åt mig...

oldigoldi said...

But"s♥MOVIES=true" no?

Evelina said...

Nu är fotografiet äntligen på väg till dig! <3 Och jag hoppas att det kommer fram helt och intakt, fick verkligen inga garantier av den konstiga killen på ica/posten!

sarapirat said...

yaelian, det är bra, då kan du kanske upplysa mig ibland, så jag inte missar det viktigaste... :) känner du inte att det påverkar dig mycket? och iså fall åt vilket håll?

jenny, du är precis som jag på den punkten. jag håller med dig, och har gjort samma val. och det fina med det att du har världen i ditt klassrum, är ju att dom kan upplysa dig om deras verkligheter. eller det som har varit deras verkligheter.

elisabeth, då missar vi nog en hel massa tillsammans. jag tycker det känns befriande, att missa den delen av livet. till en viss del, som sagt tidningar är redan en annan femma. tittar dina barn mycket på tv?

oldigoldi, that is true TRUE, yes! ♥

evelina, va kul! jag ser med förväntan fram emot postbussen den här veckan! i värsta fall får jag väl byta ramen, och det är ju verkligen inte dåligt....KRAM

Evelina said...

Du... i värsta fall får jag skicka en ny bild! :)

Elisabeth said...

Nej, de tittar inte speciellt mycket. Ett tag hade vi ingen tv och det var egentligen toppen.

Julia said...

Jag kollar aldrig på tv. Och jag tycker precis som du att det inte gör något att missa den delen just. Det finns så mycket annat att göra. Eller hur? Kram till dig.

Karin said...

Jag och mamma hade precis samma diskussion nar jag var hemma i Sverige forra veckan - pa vilket satt blir varlden battre av att alla blir mer och mer deprimerade? Fast a andra sidan ar det ju ganska farligt med ett stort gang oupplysta manniskor som inte har koll pa hur varlden fungerar. Grogrund for allskons konstigheter...
Morsan hade iaf last nanstans att det ar battre att lasa tidningen an att titta pa tv - man blir inte lika drabbad utan bild och ljud utan kan ta in info utan att bli lika kanslomassigt paverkad. Tror verkligen att det stammer!