Sunday, January 31, 2010

pickled lemons

_MG_8272

_MG_8251

_MG_8254

North Indian Lime Pickle Ingredients

210 ml vegetable oil
1 tablespoon whole fenugreek seeds;    
1/2 tablespoon ground fenugreek    
10 dried chilies 
4 1-inch sticks cinnamon
3/4 tablespoon turmeric    
1 teaspoon ground black pepper
1 tablespoon cloves
2 tablespoon black mustard seeds 
original recipe has 1 tablespoon ground asafoetida
12 limes or lemons ; well rinsed
150 gram salt

cut the lime into 8 pieces (or more), remove pips, heat the oil in a pan and toss in the following ingredients, as they begin to pop, pour the oil and spice mixture over the stuffed limes. set aside to cool to room temperature before packing in jars.

7 comments:

  1. Det där har jag aldrig lagat.Ser fint ut.

    ReplyDelete
  2. Spännande...vad äter man till det?

    ReplyDelete
  3. Jag undrar också vad man har det till. Annars är min favorit med citroner lemon curd.

    Stor kram till dig!

    ReplyDelete
  4. Hipp hipp hurra för dig idag:)
    (för det var väl den 2 feb du menade?..hihi)
    Hoppas hursom dagen blir kalasbra å att den får en fin guldkant! Kram kram kram
    Ps. min dag är den 23 sep...å då fyller jag 37..inte klokt! Känner mig inte dag över 27! Men så är livet

    ReplyDelete
  5. Grattis grattis och grattis!
    Jag hoppas att ett paket kommer med posten, om det inte redan har kommit. Ha en bra födelsedag!
    Stor kram!

    ReplyDelete
  6. Grattis grattis och grattis!
    Jag hoppas att ett paket kommer med posten, om det inte redan har kommit. Ha en bra födelsedag!
    Stor kram!

    ReplyDelete
  7. yaelian, visst gör det, får hoppas att dom kommer att smaka gott också.men det vet vi först om några månader.

    toril, TUSEN TACK! yes, den andra var det. det var en ganska....speciell dag på olika sätt och vis. tänk, vad intressant det är att lära känna någon via bloggen såhär. du är ju liksom tidlös för mig!
    konserverade citroner, dom passar som typ chutney till många grejer. gott till indisk mat. gott blandat med yoghurt som dipp till chips.
    många varma kramar till dig

    jenny, tack fina vän, det kom fram igår på min dag! men jag har sparat mina paket till idag, för att suga på karamellen lite extra länge...jag älskar också lemon curd. vi lagade egen för två veckor sedan. men den tog slut på en gång. så god var den! kram och puss

    ReplyDelete